Pompoensoep

Nodig voor 4-6 pers:
1 fles pompoen
1 grote zoete aardappel (of twee kleine)
1 rode ui
1 Elstar appel, geschild in stukjes
3 tenen knoflook
1 eetlepel geraspte gember
1 eetlepel gemalen komijnzaad
1 eetlepel gemalen gedroogde koriander
1,5 liter groentebouillon
Olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
Snij de pompoen en zoete aardappel in blokjes van ong. 3×3 cm en de rode ui in vieren.
Verdeel deze met de tenen knoflook over een ovenschaal of plaat. Druppel hier ruim olijfolie over en strooi de komijnzaad en koriander erover.
Laat 25 min. in de oven roosteren en haal het eruit om iets af te koelen .Doe een grote pan laag aan, schep de geroosterde groenten er in en voeg de bouillon toe. Doe daar de appel en gember bij en laat 5 min. even pruttelen.
Haal dan van de warmtebron af en maak het met de staafmixer fijn. Check nog of er geen grote stukken onderop blijven. Serveer direct of laat het afkoelen en bewaar het in de koelkast voor een ander moment.

ENJOY!
Hou je van een pittige touch? Strooi dan wat chiliflakes op de warme soep.Met een scheutje room (kokos, haver of ‘gewoon’) wordt de soep nog zachter van smaak en structuur.