Pastinaak Venkel soep

Nodig:
2 grote pastinaken of 3 iets kleinere
2 venkelknolletjes
1 grote witte ui
2 teentjes knoflook
2 liter groentebouillon
1 eetlepel gedroogde tijm
2 eetlepels olijfolie
Peper en zout

Schil de pastinaken en snij deze in blokjes/stukjes van ong. 3 cm.
Was de venkel en snij deze ook in ong. even grote stukjes als de
pastinaak.
Pel de ui en snij ook deze in stukken, mag wat grover dan de venkel en
pastinaak.
Pel de knoflook en snij fijn.

Verwarm de olijfolie in een grote soeppan (let op: laat niet te heet
worden!)

Voeg de ui en knoflook toe en schep 2 minuten even om.
Doe daarbij de pastinaak en venkel en schep nogmaals een paar
minuten om.

Zet de pan op laag en voeg de bouillon toe.
Laat 20 min pruttelen en kijk dan of de pastinaak zacht genoeg is (zoals
een bijna gare aardappel). Indien nodig nog even laten pruttelen.
Neem de pan van de warmtebron en voeg naar smaak peper en zout
toe.

Maak met een staafmixer of foodprocessor de soep grof vloeibaar,
hoeft niet helemaal fijn en glad te zijn.
Voeg nu de gedroogde tijm toe, roer goed door en dien op of laat
afkoelen om eventueel in te vriezen voor een later moment.

ENJOY!