Zoete aardappel soep met peen en kurkuma

Nodig:
3 grote zoete aardappelen, geschild in blokjes
2 grote winterpenen, gewassen en gesneden
2 rode uien, gepeld en grofgesneden
4 teentjes knoflook, gepeld en fijngesneden
1 eetlepel verse geraspte kurkuma
2 liter groentebouillon
2 eetlepels olijfolie
peper en zout
verse peterselie

Zet een grote soeppan op een middelhoge warmtebron en voeg olijfolie toe. Laat niet te heet worden.
Voeg na 2 min. de knoflook en de ui toe en schep even om.
Dan de zoete aardappel en peen er bij doen, weer omscheppen voor 3 á 4 min.
Draai de warmtebron lager, schenk de bouillon er bij en laat 20 min. garen.

Check na 20 min of er nog peper en zout bij kan (meestal wel :)).
Neem de pan van het vuur of de kookplaat en roer rustig de kurkuma erdoor.
Maak de soep fijn met een staafmixer of foodprocessor en serveer met wat gehakte, verse peterselie.

ENJOY!
Als je het door de kurkuma wat te pittig vindt, kun je er wat (plantaardige) room door roeren. De smaak wordt dan zachter.